“Za budućnost”: Crna Gora zajednička država svih naroda koji žive u njoj

U Zeti je održan pobjednički skup koalicije „Za budućnost Crne Gore“ na kome je najavljeno formiranje Ministarstva za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koje će biti sastavljeno od tužilačkih, sudskih i bezbjedonosnih jedinica, kao i da svi koji su postali multimilijarderi od 1990 godine moraju da dokažu porijeklo imovine, a ukoliko to ne budu dokazali ta imovina preći će u vlasništvo države Crne Gore.

,,Milojko Spajić je najavio plate od 1.000 eura što znači ukidanje fonda PIO i da će se plata primati na ruke. Što znači ukidanje kliničko-bolničkog centra. Ne postoji Evropa Sad 2 bez takvog djelovanja.“, kazao je nosilac liste koalicije ZBCG, Milan Knežević. 

Knežević jre poručio da će on bez obzira šta se desi 11.juna i dalje biti Srbin koji ide u Srpsku pravoslavnu crkvu, koji ne priznaje lažnu državu Kosovo, koji nikada neće glasati za uvođenje sankcija Rusiji i koji nikad neće pozivati na obračun sa ruskim narodom.

On je istakao da je ovo zajednička država svih naroda koji žive u njoj i da neće dozvoliti da se više ikada desi nepravda kao ona što je bila prema srpskom narodu od 2006. godine.

Knežević se osvrnuo i na veliki problem oko zapošljavanja i poručio, “Želimo da se u državnim sistemima na teritoriji Zete, Zećani recipročno zapošljavaju, a to posebno poručujem menadzmentu na aerodromu Golubovci“.

,,Danas smo svi upoznati sa aferom „Do Kvon“. Do Kvon je oštetio za 40 milijardi eura SAD i Koreju, i našao se baš u Crnoj Gori, a jedina osoba koju zna je Milojko Spajić. Crna Gora je postala sjedište kriptovalutaša koji su oštetili pola čovječanstva i koji su došli u Crnu Goru da peru novac“, zaključio je Knežević.

Lider NSD i poslanik Andrija Mandić je podsjetio prisutne na period kada su Duško Marković i Milo Đukanović priznali ,,Kosovo””, kada su Crnu Goru uvodili u NATO, i ostale odluke koje su donosili, poljuljali su sistem vrijednosti, ekonomiju i sve pretvorili u prah i pepeo.

,,Imamo jedan ozbiljan socio-ekonomski program. Za razliku od onih što nam predlažu da se bavimo kripto valutama, mi smo izašli sa realnim idejama. Bez opipljive proizvodnje, nema razvitka. A Crna Gora je prezadužena zemlja, stoga imamo dogovore sa velikim kineskim kompanijama koje će uložiti 5 milijardi u Crnoj Gori, a mi ćemo im vraćati od profita koji će ostvarivati te firme. Velike infrastrukturne projekte, da se završi autoput, a da nam to bude ulaz u Evropu, veliki solarni sistemi, izvori energije i prenosi te energije kako bi se izvozila u EU i u region, dvije hidroelektrane i rekonstrukcija željezničke pruge.“, istakao je Mandić.

Kako je naveo, ljudi bi mogli na svojim imanjima da grade male elektrane od 150 do 500 kw i da im EPCG otkupljuje tu energiju, tako bi dobili na hiljade novih preduzetnika koji bi mogli da obezbjede sopstvenu egzistenciju, a imamo u planu i izgradnju tri nove klinike.

Naveo da je žele da isprave nepravdu, a to je da 25 godina nijesu bili zapošljavani Srbi.

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović je naveo da su uspjeli da se izbore sa Bemaxom, da izmjeste sve mašine koje su uzurpirali na Ćemovskom polju, riješili su prevoz za đake, povećali su subvencije za poljoprivredu, ali i počeli sa asfaltiranjem ulica kao i da će se u tom duhu nastaviti za boljitak Zete. Predstavio je i niz projekata koje će realizovati u narednom periodu, kako bi građani Zete konačno dobili ono što zaslužuju, bolji život.

Kandidat za poslanika Miroslav Brajović je kazao da će Milan Knežević biti premijer svih, i Bošnjaka, i Srba, i Crnogoraca. Obezbjediće svima ravnopravan položaj.

izvor:CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA