(VIDEO) Leposavić: Vladavina prava najbolja nacionalna politika jedne države

            emisiju VOX POPULI pogledajte večeras od 20.30h. 

Uspostavljanje vladavine prava glavni je cilj narodnog pokreta „Pravda za sve“, saopštio je nosilac izborne liste tog pokreta dr Vladimir Leposavić. On je, gostujući u emisiji RTNK “VOX POPULI”, istakao da su na tom polju nužne korjenite reforme.

„Nepravda je nešto što je promicalo sve vrijeme nama kao društvu i zbog toga smatramo da je ovaj naš koncept borbe za jednakost svih pred zakonom novitet i u tom smislu smatrali smo da treba da bude kandidovan kao samostalni program. Prvi je takvog tipa dosada. Mi smatramo i to da je borba za vladavinu prava ujedno i najbolja nacionalna politika jedne države jer uklanja brojne vještački proizvedene sukobe”, kazao je Leposavić.

Na pitanje ko su njihovi potencijalni partneri poslije izbora, Leposavić kaže da i on i svi ljudi sa liste na čijem je čelu po tom pitanju imaju jasan stav.

„Što se tiče buduće saradnje za formiranje nove Vlade, narodni pokret ,,Pravda za sve” sarađivaće sa svima, osim sa bivšim režimom. Nepravda u svim segmentima društva koju treba da eliminišemo upravo je proizvod DPS-a i njihovih satelita”, izričit je Leposavić.

Upitan da li će se spoljnopolitički kurs Crne Gore promijeniti ukoliko bi on bio novi mandatar, Leposavić odgovara da je ključno poštovati volju naroda.

„Centralni element spoljne politike Crne Gore jesu evropske integracije. Istraživanja javnog mnjenja kada se ponavljaju dugo godina postaju relavanta i u tom smislu gotovo da je najnesumnjivija podrška koju građani Crne Gore daju jednoj političkoj agendi upravo su evropske integracije. Građani žele bolji život i u tom smislu pravila, procedure, izvijesnost. Dokle god ta podrška građana bude postojala, narodni pokret ,,Pravda za sve”, zalagaće se za njihov nastavak, s tim što je nama bitno da naglasimo da su evropske integracije važne zbog nasim samih, a ne tek da bi se ispunila određena agenda”, smatra Leposavić.

Vanja Damjanović
foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA