Ustavni sud odbacio prigovor SDP-a

Ustavni sud je na jutrošnjoj sjednici odbacio prigovor SDP-a kojim se traži ponavljanje glasanja na biračkom mjestu u Kolašinu. Odluku je ustavni sud objavio na sajtu.

Kako javlja TVCG, time se ispunjavaju uslovi da Državna izborna komisija proglasi konačne rezultate izbora, a kako saznajemo, sjednica DIK-a moguća je već danas.

Prethodno je Drzavna izborna komisija odbacila je prigovor Socijaldemokratske partije (SDP) kao neblagovremen. SDP je uložio prigovor u vezi ponavljanja izbora na jednom biračkom mjestu u Kolašinu, za koje je Vladimir Leposavić (nosilac liste Pravda za sve) povukao ustavnu žalbu.

SDP je time dobila mogućnost žalbe Ustavnom sudu.

U obrazloženju prigovora SDP se navodi da je Opštinska komisija Kolašin donijela rješenje o raspuštanju biračkog odbora na biračkom mjestu broj 1 – JU SMŠ „Braća Selić“ i ponavljanju izbora na tom biralištu.

Kako se pojašnjava, ta odluka nije osporena, odnosno ostala je na pravnoj snazi, ali OIK Kolašin nije postupila po njoj.

Takođe prigovor je podnio i građanin Žarko Dragićević, koji je tražio da se utvrdi validnost navoda Vladimira Leposavića o neregularnostima.

Ove žalbe odlagale su proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA