Popović-Kalezić: Prilično apatična atmosfera pred izbore, raduje pojava građanskih lista

Građani su ti koji imaju mogućnost donošenja odluka i zato treba da budu u fokusu kampanje, ocijenila je izvršna direktorica Centra za građanske slobode (CEGAS) Marija Popović Kalezić, gostujući na TV E.

„Raduje pojava određenih građanskih lista i mnoge političke partije upravo su počele kroz građanske pokrete. Što se desilo kasnije i zašto je došlo do promjene, pitanje je“, navodi Popović-Kalezić.

Komentarišući podatak MANS-a o 12 hiljada ugovora o zapošljavanju, Popović-Kalezić kaže da su činjenice jasne – ne odolijeva se partijskom zapošljavanju.

„Imamo određene firme u kojima nemamo mogućnost kontrole zapošljavanja. Državna administracija prilično je prebukiran, pitanje da li je ta administracija u tom broju neophodna. Brojne analize pokazale su da ne treba da bude toliko zapošljenih u državnom aparatu“, objašnjava Popović-Kalezić.

Kako dodaje, pred same izbore ne znamo niti možemo znati ko će činiti parlament.

„Prilično jedna apatična atmosfera pred izbore“, ocjenjuje Popović-Kalezić.

Upitno je, dodaje, i kad će doći do formiranja nove vladajuće strukture nakon izbora.

„Ne možemo govoriti o demokratiji u ovim uslovima, ali ne smijemo odustati da nam to bude težnja i da se opredjeljujemo za one kojima je građanin prioritet“, ističe Popović-Kalezić.

Popović-Kalezić kaže i da u kampanji nijesmo mnogo čuli o spoljnopolitičkom kursu, a da je bilo izuzetno važno da čujemo planove političara.

„EU nam je išla na ruku, ali ne znam koliko smo mi bili spremni da radimo na zatvaranju poglavlja“, zaključuje Popović-Kalezić.

Izvor: Portal Analitika

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA