Pokret Mi možemo: Depolitizovaćemo javnu upravu

Javna uprava kao nikada prije nije bila izložena partijskom uticaju, u oblasti zapošljavanja, ocjenjuju iz građanskog pokreta “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru”.

“To sužava prostor odgovornom pristupu i izboru nepristrasnog visoko rukovodnog, ekspertsko rukovodnog i ekspertskog kadra. Partijska knjižica postala je prečica u napredovanju i kadriranju gdje su često pod okriljem intervjua kao poslednje karike u testiranju kadrova koji apliciraju za određena radna mjesta, sakriveni partijski interesi. Sve to vodi urušavanju kvaliteta same javne uprave i u krajnjem do nezadovoljnog građanina”, naveli su u saopštenju.

Građanski pokret “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru” će se, kako najavljuju, kroz učešće u vlasti prevashodno izboriti za depolitizaciju javne uprave, a procesi zapošljavanja i imenovanja će biti transparentni i praćeni janim konkursima.

“Za imenovanja na rukovodećim pozicijama, tražićemo da se vrednuje znanje koje je jedino mjerodavno kao preporuka na ljestvici napredovanja, te racionalnu kadrovsku politiku, uz donošenje kadrovskih planova u svim organima javne uprave”, zaključuju u saopštenju.

Izvor: CdM

Foto: Pokret Mi možemo

NIKŠIĆ PROGNOZA