„Podrška ljudima koji se protive partijskom zapošljavanju u Gusinju“

I pored činjenice da se Gusinje suočava sa velikim odlivom stanovnika, vrlo je indikativno da i to malo radnih mjesta u našoj opštini, Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo popunjava sumnjivim kadriranjem kroz zapošljavanje lica bliskih vladajućim strukturama, koja uzgled dolaze iz okolnih opština, kazao je Adel Damjanović, predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Gusinje.

Damjanović je kazao da su „partijski uhljebi“ SNP-a koji dolaze iz Berana i Andrijevice, u susret nedjeljnim izborima, svoje mjesto u okviru državnih jasli našli upravo u toj opštini.

– Nema sumnje da je ovo eklatantan primjer diskriminacije građanki i građana Gusinja, te da u potpunosti podržavamo svaki vid protivljenja ovakvim odlukama. Stava smo da je u našu opštinu svako dobro došao, jer smo, kao multinacionalna i multietnička sredina, prepoznati kao dobri domaćini. Međutim, ne mislimo da u Gusinju imamo manjak kadrova da bi se radna snaga na ovaj i ovakav način uvozila iz drugih opština i to po partijskoj liniji – naglasio je Damjanović.

Damjanović je poručio da se njegova partija bori da naša omladina ima što bolje uslove za život i rad, „vjerujući da je to istovremeno najbolja mjera najiskrenije brige za naš dom, kako bi mladi svoju budućnost i perspektivu vezali za svoj kraj i kako ne bi svoju sudbinu bili prinuđeni da kroje u nekim drugim sredinama daleko od rodne grude“.

Izvor: Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA