Perić: Pakovanjem afere Kvon podrivaju izborni proces

Ne postoji ni promil dileme da je priča oko Do Kvona i Milojka Spajića par dana pred izbore medijski tempirana u cilju građenja bolje pregovaračke pozicije projektovanih partnera u tzv. „centrističkoj vladi“. Aktuelna vrhuška je pokazala da joj nije nikakav problem da optuži nekog da je maltene pokrovitelj ubica ili da je neko ucijenjen snimkom pa da posle sa njim pravi koaliciju, kazao je nosioc liste Preokret za sigurnu Crnu Goru Srđan Perić.

– Bavljenje ovom temom na ovaj način od strane ključnih ljudi izvršne vlasti znači podrivanje izbornog procesa i kreiranje političkog spektakla koji je, ponavljam, samo građenje bolje pregovaračke postizborne pozicije, ili pak pripreme saradnje sa „drugom stranom“ – doslovno ništa drugo – kazao je Perić.

U najkraćem, kako navodi, ovo je akcija u osvajanju nove premijerske fotelje i tako je treba tumačiti.

– Bez ikakve želje da držimo bilo kome stranu, već da branimo pravo da izbori proteknu u miru i makar minimalno normalnoj atmosferi, mora se reći ono što je očigledno: svi državni resursi, uključujući i monopol nad raspolaganjem bezbjednosnim informacijama su stavljeni u svrhu promocije jedne partije. Da se ni od koga ne pravi ni heroj ni žrtva, SDT treba relaksirati pritiska da rasvijetli insinuacije – građani znaju da su izrečene sumnje – pustimo dakle SDT da radi svoj posao – kaže Perić.

Ako se neko ponašao mimo granica zakona njegovo procesuiranje ne bi smjelo spriječiti bilo koji izborni rezultat – ako je neko nevin blaćen, tada politički ceh treba da plate nalogodavci takvog spina. Bilo kakva akcija izvršne vlasti i urnebesno bombastično najavljivanje sastanaka u večernjim satima neće rasvijetliti ništa već sasvim suprotno baciti dodatnu sumnju na motive ove akcije, zaključuje u saopštenju.

Foto: Pokret Preokret

NIKŠIĆ PROGNOZA