Mugoša: Većina u DIK-u bila protiv ponavljanja glasanja u Kolašinu i na Cetinju

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša kazao je za TVCG da o ponavljanju izbora na Cetinju i Kolašinu svi članovi komisije nijesu bili jedinstveni, ali je većina odlučila da ih ne treba ponavljati i to treba uvažiti.

„Mi smo izvršili uvid u materijal i konstatovali da je cetinjska izborna komisija napravila proceduralnu grešku. Mada smo ja i kolega Damir Suljević i predstavnik SDP-a bili za ponavljanje izbora, većina je drugih koega bila za opciju da se samoponišti odluka. Nije bilo jedinstvenog stava“, kazao je Mugoša u Dnevniku TVCG.

Većina je, ističe, ocijenila da to ne može u bitnom uticati na ishod izbora na tom biračkom mjestu.

„Slična situacija je bila i u Kolašinu, naš pravni stav je bio takav da treba ponoviti izbore na jednom mjestu u Kolašinu, dok je većina drugih kolega bila da to ne treba raditi“, tvrdi je Mugoša.

Istakao je da po procesnom smislu kada DIK donese rješenje kojim usvaja određeni progovr ne postoji mogućnost žalbe Ustavnom sudu.

„Žalba Ustavnom sudu je dozvoljena samo protiv rješenja kada je odbijen ili odbačen prigovor“, kazao je Mugoša.

On je objasnio da su predstavnici SDP-a i Pravda za sve predali su više prigovora za više biračih mjesta, ali da i večeras stiže još prigovora.

„Imaćemo dugu sjednicu, na radnom sastanku prebrojavamo pristigli izborni materijal“, istakao je Mugoša.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA