Milović: Specijalni zatvor je rješenje na koje mafija nema odgovor

Kao jednu od važnih mjera za pravosuđe, program „Pravda sad“ predviđa izgradnju specijalnog zatvora sa jednokrevetnim tipom ćelija“, naveo je na svom Twitter profilu Andrej Milović, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES).

On je dodao da se budući zatvor u Mojkovcu mora izgraditi po tom sistemu i na taj način omogućiti da svi oni koje goni SDT, tokom postupka, kao i nakon presude, borave isključivo u njemu.

„Na ovaj način spriječiće se da članovi OKG i pripadnici mafije, nemaju kontakt sa svojim klanovima i saradnicima, čime bi se prekinuo komandno-organizacioni lanac mafije. Nažalost, do sada to nije bila praksa, u spuškom zatvoru članovi OKG imaju povlastice, borave u ćelijama sa po 5+ zatvorenika, dogovaraju poslove, kontrolišu i dalje trgovinu narkoticima i šverc, igraju video igre, gledaju filmove i ponašaju se kao na produženoj maturskoj ekskurziji, a ne mali broj ubistava desio se kroz naručivanje, organizaciju i koordinaciju upravo iz zatvora. Da ne govorimo o korupciji koja cvjeta u zatvoru radi nabavke telefona, narkotika i dobijanja povlašćenog položaja“, naveo je Milović.

On je dodao da je specijalni zatvor rješenje na koje mafija nema odgovor.

„Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije su konkretne mjere koje nudi program PRAVDA SAD, a ne isprazne političke floskule“, zaključio je Milović.

 
Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA