Kaluđerović: SNP za duže porodiljsko odsustvo

SNP se zalaže za porodiljsko odsustvo u trajanju od 18 mjeseci za prvo dijete, a dvije godine za drugo i svako naredno dijete, saopštila je kandidatkinja za poslanicu koalicije SNP-Demos- “Za tebe” Slađana Kaluđerović.

Socijalistička narodna partija (SNP), po njenim riječima, zalaže se za državu socijalne pravde, što podrazumijeva sigurnost svakog građanina i porodice.

“Zato ćemo obezbijediti da država svim mjerama podržava porodicu, kao stub sistema, stvarajući sve neophodne uslove za sigurnu i zdravu porodičnu egzistenciju. U tom cilju, SNP se zalaže za porodiljsko odsustvo u trajanju od 18 mjeseci za prvo dijete, a dvije godine za drugo i svako naredno dijete”, navela je funkcionerka SNP.

Na inicijativu te partije, kako je podsjetila, već je obezbijeđeno da ženama tokom trudničkog i porodiljskog odsustva poslodavac “ne smije dati otkaz”.

“Smatramo opravdanim naše novo zalaganje da poslodavac ne smije dati otkaz ženi koja se vrati sa porodiljskog odsustva narednih 12 mjeseci.Jasno je da Crnoj Gori treba nova populaciona politika, koja će, prije svega, kroz podsticanje društvene brige o majci i djetetu – omogućiti stvaranje i očuvanje porodice. Zdrava i srećna porodica je temelj čitavog društva – ZA TEBE i za Crnu Goru”, zaključuje Kaluđerović.

Izvor: CdM

Foto: SNP

NIKŠIĆ PROGNOZA