Joković: Integracija u OB i povezivanje sjevera i juga zemlje potrebni za dalji ekonomski razvoj

Za dalji ekonomski razvoj potrebno je brže povezivanje sjevera i juga zemlje, ali i integracija Crne Gore u Otvoreni Balkan kako bi crnogorski poljoprivrednici imali pristup velikom tržištu na kome bi mogli da plasiraju svoje proizvode, poručio je Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) i nosilac liste „SNP – Demos – Za tebe“ na parlamentarnim izborima 11. juna.

Kako SNP navodi u saopštenju, on je to rekao tokom posjete Herceg Novom, gdje je obišao aktiviste i razgovarao sa građanima o stvaranju uslova za poboljšanje životnog standarda.

Dodaju da je Joković istakao kako je sadašnja Vlada uložila velike napore kako bi se povećala ulaganja u poljoprivredni sektor Crne Gore.

„Crna Gora u ovom trenutku ima najveći Agro budžet u svojoj istoriji, koji iznosi 66 miliona eura. Uvedeni su brojni ekonomski podsticaji za stočnu i organsku proizvodnju mladih farmera i poljoprivrednika, kako bi im se omogućilo da ostanu na selu“, kaže Joković.

Aktuelna svjetska kriza hrane dodatno je pokazala važnost poljoprivrednih proizvoda, smatra on.

„Zbog toga je neophodno dalje povećavanje subvencija. Uvešćemo regionalne kancelarije kako bi naši poljoprivrednici imali bolji pristup domaćim i evropskim fondovima“, zaključio je Joković.

Kako se navodi u saopštenju, boravak je zaključen posjetom selu Kruševica gdje je naglašeno da će SNP i u budućnosti biti posvećena unapređenju života na selima Crne Gore.

Izvor: Vijesti

Foto: SNP

NIKŠIĆ PROGNOZA