Jokić: Ujedinjena Crna Gora nije nikada, niti će u budućnosti, sarađivati sa DPS

Ujedinjena Crna Gora (UCG) nije nikada, niti će u budućnosti, sarađivati sa DPS, poručio je funkcioner UCG, dr. Danilo Jokić.

Podsjećamo, predstavnik UCG se nalazi na listi Pokreta Evrope sad za predstojeće vanredne parlamentarne izbore, čiji je nosilac lider PES-a, Milojko Spajić.

“U koaliciji sa PES ta stvar je obostrano, dobrovoljno i bez ikakvih međusobnih pritisaka utvrđena kao polazna tačka”, dodao je on.

Jokića kaže da razumiju da je predizborna kapanja, da je mnogima svaki glas važan, ali, ističe, ne razumiju zašto pojedine stranke pobjednice od 30. avgusta 2020. “insistiraju na priči o nekakvoj postizbornoj saradanji koalicije PES i DPS”, jer se time, smatra on, samo pokušava spriječiti nezaustavljivo osipanje DPS, po formuli – oni će i dalje biti važan faktor.

“Za nas u ovoj koaliciji to je nebitan faktor i takve stvari ne želimo dodatno da objašnjavamo. Prosto je -nema saradnje! To je stav svih koji su na koalicionoj listi. Sasvim sigurno neće biti nikakve mogućnosti da DPS svojom vrlo malom snagom prijeti kako će napraviti vlast sa ovima ili sa onima. Nas ta tema više ne interesuje. Prema DPS nema potrebe da se odnosi jedna pobjednička koalicija, nisu odavno faktor koji odlučuje. Možda bi pojedinci ili pojedine strukture to priželjkivale, ali oni nisu više politički zanimljivi”, ističe Jokić.

Naša koalicija ima drugog i važnijeg posla, poručuje on.

“Na kraju, sa DPS nismo sarađivali ni onda kada dio pobjednika od 30. avgusta jeste. Tada su pokušavali da mu udahnu novu snagu, ne bi li na taj način stalno bili vaga u političkim pregovorima u Crnoj Gori. DPS je politička prošlost i treba da se okrenemo jedni drugima u mjeri u kojoj se zastupa iskrena politika za dobro građana. Nadamo se da će do kraja kampanje svi saopštiti isti stav, ali pošto znamo šta je pred nama znamo da DPS neće odlučivati niti dobiti šansu da sarađuju sa našom listom. Drugi neka se vide i objasne”, zaključuje Jokić.

Izvor: Dnevno

Foto: Ujedinjena CG

NIKŠIĆ PROGNOZA