Gorčević: Vuković da se izvini Raduloviću zbog podrugljivih komentara

Članica Predsjedništva pokreta Evropa sad Maida Gorčević reagovala je na objavu kandidata za poslanika koalicije “Zajedno!“ Ivana Vukovića, koji je juče na Tviteru podijelio isječak iz debate na TVCG u kome njegov partijski kolega Mihailo Anđušić pita predstavnika Pokreta Evropa sad Filipa Radulovića kako taj pokret namjerava da sprovede program Evropa sad 2.

Radulović je ponovio da taj program podrazumijeva da će minimalna zarada biti 700, a minimalna penzija 450 eura, međutim, nije objasnio kako će realizovati to obećanje, a Vuković je to podijelio na Tviteru uz opis „vjerovali ili ne“.

„Filip Radulović je odrastao i obrazovao se u SAD.⁣ Osnovnu i srednju školu je završio u San Francisku, a diplomirao je na Univerzitetu Kalifornije u Dejvisu. Nakon fakulteta radio je za neke od najvećih svjetskih kompanija u oblastima biotehnologije, automobilske industrije i zelene energije, uključujući i kompaniju „Tesla“. Zbog činjenice da je decenije života proveo u inostranstvu, Radulović ne govori tečno maternji jezik. Međutim, Ivan Vuković se sinoć, u svom maniru, narugao toj činjenici nakon Filipovog gostovanja na RTCG. Ipak, to mnogo više govori o ličnom karakteru i političkoj kulturi bivšeg gradonačelnika“, kazala je Gorčević u saopštenju. 

Prema njenim riječima, umjesto da pokaže zadovoljstvo što je jedan mlad, obrazovan i uspješan čovjek iz crnogorske dijaspore odlučio da se vrati u svoju domovinu i „da mu oprosti „krimen“ zbog nedovoljne rječitosti na našem jeziku“, bivši gradonačelnik nad tom činjenicom, dodaje ona, podrugljivo likuje.

„Dokazao je Ivan Vuković, još jednom, da je za njega i njegovu partiju crnogorska dijaspora samo glasački „džep“ i birački resurs, čijim će se pripadnicima zbog nedovoljne elokventnosti ili greške u padežu, privatno izvjesno narugati. Ovaj put se, ovom univerzitetskom profesoru, omaklo da to ipak učini javno. Pozivam bivšeg gradonačelnika i nesuđenog v.d. predsjednika DPS-a da uputi izvinjenje Raduloviću i time sačuva makar profesorski integritet“, kazala je Gorčević.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA