Bilčik: Bošnjačka stranka pouzdan partner EU

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se u Briselu sa predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimirom Bilčikom, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Navode da su sagovornici konstatovali da je potrebno ubrzati evropski put Crne Gore i stabilizovati unutrašnje političke prilike.

„Bilčik je istakao punu podršku politici Bošnjačke stranke oličenoj u principu da Evropska unija nema alternativu, dodajući da, uz formiranje proevropske Vlade, odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, možemo očekivati da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice naroda“, kazali su iz BS-a.

Navodeći da je Bošnjačka stranka prepoznata kao pouzdan partner Evropske unije u Crnoj Gori, dodaju da je Bilčik iskazao zahvalnost Bošnjačkoj stranci na dosljednom i jasnom pravcu djelovanja i punoj posvećenosti, od prvog dana, evropskim integracijama.

„Ibrahimović je ukazao da Bošnjačka stranka predstavlja faktor stabilnosti i garant evropske budućnosti Crne Gore, jer moramo biti država razvijene ekonomije i evropskog životnog standarda“, saopštili su iz BS-a.

Iz Bošnjačke stranke ističu da je Ibrahimović rekao da zamah takvom cilju može dati samo politički stabilna, evropska i građanska Vlada Crne Gore, koja bi napravila neophodan dodatni korak u pravcu ubrzanja evropskih integracija.

Foto: BS

NIKŠIĆ PROGNOZA