“Vrpca”  objavila snimak koncerta povodom desetogodišnjice postojanja

Podgorički altrenativni rok bend “Vrpca“ objavio je na svom YouTube kanalu video snimak koncerta održanog u KIC “Budo Tomović” povodom deset godina postojanja benda. Na koncertu je predstavljen kompletan rad benda a publika je uz sjajan audio vizuelni ugođaj uživala u muzičko poetskom performansu, karakterističnom za ovaj sastav.

“Vrpcu“ će publika imati priliku da čuje 10. juna, na drugom izdanju Festivala kulture Zabjelo u Podgorici. Na stadionu „Nikola Šćepović“ u podgoričani će dijeliti binu sa regionalnim zvijezdama alternativne scene: vodećim alter pop imenom regiona Letu Štuke, beogradskim repkor-krosover sastavom Sunshine i splitskim rep-rok bendom TBF.

“Dugo očekivani album prvijenac “Oko sfere” objavljen 2021. godine oduševio je ljubitelje rokenrola širom Crne Gore i regiona. Ovaj podgorički sastav je kroz devet pjesama koje čine „Oko sfere“ objedinio kritičko  – posmatrački osvrt na grad i društvo u kom živimo, ljubav – kao dominantni motiv većine pjesama i ono esencijalno vječno filozofsko pitanje – ko smo, odakle smo i koja je naša uloga na svijetu.  „Vrpca“ je do sada održala brojne svirke od kojih se izdvajaju nastupi na festivalima: Sea Rock, Nikšićko Rocks, PAF, FIAT, Lake Fest, Rockam Rorćol, Rockstrikcija…“, saopštili su organizatori Festivala kulture Zabjelo.

“Vrpca” je bend koji postoji od 2012. godine i koji čine : Miloš Pejović gitara, Danilo Pendo bas, Ivan Bakić bubanj, frontmen Braco Subotić a od skoro se bendu pridružio i Dino Kapetanović na gitari. Muzika koju „Vrpca“ stvara nije vezana striktno za jedan žanr, može se reći dream pop, cross over, grunge, ambient, indie,  r’n’r ….. Najjednostavnije – alternativni rok.

foto:Aleksandar Jaredić

NIKŠIĆ PROGNOZA