Nikšićka ljepotica debi iz snova zasladila titulom: Ljepota brzo blijedi bez vaspitanja, dobrote i empatije

Završila je Nižu muzičku školu – odsjek klavir, osvojila desetine zlatnih medalja na takmičenjima u modernim plesovima, ali ju je želja za novom avanturom iz svijeta muzike odvela u oblast modelinga i odmah se to ispostavilo kao pun pogodak.

Nikšićanka Maša Žugić (18), učenica završnog razreda srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole (smjer ekonomski tehničar), na nedavno održanom izboru za mis Crne Gore osvojila je titulu druge pratilje iliti – zvanično je treća najljepša Crnogorka.

Uspjeh Nikšićanke naročito je odjeknuo jer je riječ o njenom prvom izazovu u svijetu modelinga, a laskavo priznanje zaslužila je u konkurenciji 12 finalistkinja.

Maša na početku razgovora za CdM objašnjava da se nije prijavila na takmičenje sa ciljem da uzme bilo koju titulu, ali priznaje da je vjerovala u sebe.

“Na neki način nisam očekivala, ali sam se potajno nadala. Kada sam dobila titulu druge pratilje bila sam presrećna i ponosna na sebe i tek sada, kada je prošao neki period, shvatila sam kolika je težina titule koju sam ponijela i koliko će mi ovo značiti u daljem radu”, priča nam Maša.

Druga pratilja ovogodišnjeg izbora za mis za sebe kaže da je osoba koja je istrajna u onome što radi, uporna, odgovorna – bez obzira na okolnosti.

Porodica i prijatelji su najviše uticali na to da okuša sreću na modnoj pisti.

“Njihova velika podrška je moj oslonac. Volim svijet mode i modelinga kao, što sam sigurna, i mnogo djevojaka oko mene. Uz sve to i podrška roditelja i moja želja su uticali da pokušam”, prisjeća se ljepotica iz grada pod Trebjesom.

Među finalistkinjama je bilo znatno više djevojaka koje su i prije izbora probile led kada govorimo o modelingu. Uprkos tome, podvlači Maša, sve su imale istu tremu i uzbuđenost.

“Nijednog trenutka se nije osjetilo ništa osim prijateljske naklonosti svih nas. Bile smo kao porodica. Treninzi su bili intenzivni, i meni kao početniku malo naporni. Ali uz veliku volju i želju sve se uspije”, zadovoljna je Maša epilogom takmičenja.

Kotoranka Anđela Vukadinović, nova mis Crne Gore, u nedavnom razgovoru za CdM saopštila je da mnogi ne shvataju značenje ljepote sa smislom.

Ljepota sa smislom bez obrazovanja, samopouzdanja i karaktera je – relativna, objasnila je najljepša Crnogorka.

Očito da su učesnice izbora za mis i te kako dosta pažnje tokom priprema posvetile ovoj temi, pa tako i Maša konstatuje da je ljepota samo jedan dio pobjedničke slagalice.

“Fizička ljepota je prolazna. Ono što nosimo u sebi, prvenstveno vaspitanje, dobrota, empatija – to nas čini duže lijepima. To nas karakteriše kao ličnost. Njegoš je rekao: ‘Ima lijepih očiju koje ne umiju gledati i lijepih usana koje se ne znaju nasmijati’. Tako da smatram da samo ljepota bez ovih ostalih faktora brzo blijedi”, primjećuje Maša.

Pobjednička kruna Maši je ovog puta izmakla za dlaku. Ipak, postignuti uspjeh sasvim joj je dovoljna satisfakcija u ovom trenutku, a u budućnosti će nastojati da se domogne i krune.

“Uspjehom sam prezadovoljna. Uvijek je bolje ići malim koracima do uspjeha. Par godina iskustva i tada mogu pokušati da ostvarim i taj cilj”, najavljuje Maša.

Osvajanje vrijednog priznanja Nikšićanki bi moglo da omogući i nastup na nekom od svjetskih takmičenja – kao predstavnici Crne Gore.

Njen nastup primijećen je i od strane brojnih menadžerskih agencija koje skautiraju ljepotice i nude im saradnje i angažmane u svijetu modelinga.

Ništa od toga, kako priznaje Maša, nije imala u planu prije izbora, ali sada joj se, saglasna je, otvaraju nove prilike.

“Ne znam još uvijek u kom će smjeru ići moja karijera. Prioritet za sada mi je da završim školu i upišem fakultet, pa ćemo ostalo vidjeti s vremenom”, zaključuje Maša Žugić, druga pratilja ovogodišnjeg izbora za mis Crne Gore.

izvor:CDM

foto:privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA