Zbirka „Snovi bez stida“ Nikšićanke Violete Pavić

U izdanju Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ iz Nikšića objavljena je treća zbirka ljubavne poezije „Snovi bez stida ( drugo dopunjeno izdanje), Nikšićanke Violete Pavić.

U recenziji pjesnikinja Gordana Sarić naglasila je da je Pavićeva prava predstavnica romantizma “koja je u stihove utkala beskrajnu ljubav i riječi nježnosti i strasnih osjećanja”.

“Njeno poetsko opredjeljenje i tema svih pjesama je upravo bezuslovna ljubav. Pjesme joj odišu strašću, željom, nadom, slutnjom i čekanjem susreta sa pravom osobom. U njenoj poeziji cvjetaju nedodiri i čežnje, a stihovi miluju dušu čitaoca i griju je toplinom i ljepotom. Violeta piše biser pjesme, kratke i sažete, koje govore plamom strasti i griju srca čitalaca. Čežnja za zagrljajem prisutna je u njenim stihovima i žudnja za nekim kome će se kao trska slomljena poviti. ”, naglasila je između ostalog Sarić.

Violeta Pavić član je  Književne zajednice „Vladimir Mijušković“- Nikšić. Objavila je dvije zbirke ljubavne poezije „S pjesmom u nebesa“ 1995. i „Snovi bez stida“ 1997. godine.

Poezija joj je objavljivana u više časopisa i antologija, a pojedine pjesme su prevedene na engleski jezik.

Rođena je u Nikšiću gdje je završila osnovnu i srednju školu, kao i Filozofski fakultet (Učiteljske studije).

Po zanimanju je profesorica razredne nastave (više zvanje – savjetnik). Glavna je i odgovorna urednica školskog lista za učenike i nastavnike „Iskra“ u Osnovnoj školi „Braća Labudović“.

Radila je kao novinarka u više dnevnih novina.

Moderatorka je brojnih kulturnih manifestacija u gradu pod Trebjesom i šire.

Foto:privatna arhiva

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Čestitam!Očekivano najbolja♥️

NIKŠIĆ PROGNOZA