(VIDEO) Zahumlje: Uručene nagrade najboljima na literarnom konkursu Festivala “Đački rastanak”

U “Zahumlju” su danas uručene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola čiji su radovi ocijenjeni kao najbolji na literarnom konkursu Festivala “Đački rastanak”.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da je konkurs bio njegova ideja i zahvalio se Javnoj ustanovi (JU) „Zahumlje” što su podržali ovaj konkurs, prepoznajući da niko u Crnoj Gori ne obilježava ovaj datum, veliki jubilej, 200 godina rođenja Branka Radičevića.

Direktor JU „Zahumlje“ Miodrag Čizmović je u svom obraćanju istakao da JU Zahumlje imponuje što afirmiše mlade ljude i pisanu riječ.

Na konkurs je pristigao veliki broj radova, a stručni žiri činili su Milorad Durutović, Jovan Krušić i Milica Bakrač.

Predsjednica žirija, Milica Bakrač, kazala je da su mladi pisci, oni koji su slali radove, vrijedni, hrabri, pronašli vrijeme da pišu i stvaraju, onako kako je to svojevremeno radio i Branko Radičević. „Petice blistaju silno, te današnje nagrade primite dostojanstveno“, kazala je Bakrač. – „Radujte se nakon svakog rastanka, me samo đačkom, već svakom i radujte se svakom novom susretu i sabranju.“

Literarni konkurs Festivala “Đački rastanak” objavljen je u okviru Tribine “Svobodijada” Javne ustanove (JU) “Zahumlje”, a pravo učešća imali su osnovci i srednjoškolci iz Crne Gore.

Konkurs je raspisan povodom velikog jubileja, 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Marijana Tomić
Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA