Vuković: Izložba radova Uroša Toškovića dokaz da se „dobri duh“ Nikšića vraća u naš grad

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković kazao je da je imao posebnu privilegiju da otvori i istinski uživa u izložbi radova Uroša Toškovića u Galeriji „A“.

„“Sloboda čovjeka uzdiže ili ga uništava.“, govorio je „rob umjetnosti“ – i ničiji više — Uroš Tošković, prema ocjenama eminentnih kritičara, jedan od najboljih svjetskih crtača 20. vijeka, koji je rođen na današnji dan. Bez imalo dvoumljenja, možemo konstatovati da je njega sloboda uzdigla do umjetničkog Olimpa, te i da je, odbacujući mnoge društvene konvencije, prezirući licemjerje i pohlepu, istinski živio i stvarao slobodu — od Pelevog Brijega i Bratonožića, preko Cetinja i Beograda, pa sve do Pariza, Njujorka, Kalkute i našeg Nikšića…“, istakao je Vuković na svom facebook profilu.

Vuković je dodao da uz brojne kulturno-umjetničke sadržaje koje su poklonili sugrađanima, i postavka „Tošković — triput genije“ svakako je novi, neoborivi dokaz da se „dobri duh“ Nikšića vraća u naš grad, te da smo uistinu okrenuti slavljenju lijepog.

NIKŠIĆ PROGNOZA