Vujović: Goran Bulajić bio jedna od najznačajnijih ličnosti savremene crnogorske kulturne scene

„Goran Bulajić je bio umjetnik širokog stvaralačkog raspona, oslonac nacionalnog teatra, koji je nemorno radio na isticanju i autentičnosti crnogorske kulture, a njegovim preranim odlaskom kulturna scena izgubila je jednog od najistaknutijih reditelja“, istakla je u telegramu saučešća povodom smrti istaknutog dramaturga i pozorišnog reditelja Gorana Bulajića ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Vujović je navela da je Bulajić bio umjetnik rafinirane senzibilnosti i širokog stvaralačkog raspona čije majstorstvo i autentičnost rukopisa u djelima koje je postavio na sceni nacionalnog, ali i regionalnih teatara, dostižu univerzalnost svrstavajući ga u red naših najistaknutijih reditelja.

“Kao jedan od oslonaca nacionalnog teatra, koji ga je uvrstio u svoje najznačajnije članove, posebnim dramskim stvaralaštvom je neumorno radio na isticanju posebnosti i autentičnosti crnogorske kulture. Angažujući se u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kroz formu teatra za najmlađe dao je važan doprinos ravnomjernom razvoju kulture, publike i stvaralaštva najmlađih”, navodi se u telegramu ministarke Vujović.

Podsjetila je da je na televiziji režirao forme koje su podizale nivo savremene crnogorske produkcije u oblasti televizijske drame.

“Bio je omiljen među kolegama i publikom, čovjek visokih ljudskih kvaliteta, čiji je životni i umjetnički put uvijek bio konzistentan. Pridružujemo se bolu porodice i svijeta kulture koji je njegovim preranim odlaskom izgubio jednog od najvažnijih aktera”, rekla je Vujović. 

foto:MKM

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA