Vladislav Šćepanović izabran za direktora Muzeja savremene umjetnosti

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu, na današnjoj sjednici, usvojila je prijedlog Ministarstva kulture i medija da za direktora Muzeja savremene umjetnosti bude izabran istaknuti stvaralac i afirmisani stručnjak u oblasti kulture Vladislav Šćepanović.

„Sa velikim iskustvom koje posjeduje Vladislav Šćepanović u ovoj oblasti i njegovim obrazovanjem, vjerujem da će postaviti dobre osnove za razvoj i uspješno djelovanje Muzeja savremene umjetnosti“, istakla je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Šćepanović je rođen u Nikšiću. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1994. godine, a magistrirao je na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu 1996.

Doktorirao je na polju teorije umjetnosti i medija na Interdisciplinarnim doktorskim studijama, Univerziteta umjetnosti u Beogradu 2009. godine, pod mentorstvom profesorke dr Divne Vuksanović.

Funkciju predsjednika Upravnog odbora Muzeja savremene umjetnosti u Beogradu obavljao je od 2019. do 2021. godine, dok je u istoj ustanovi funkciju vršioca dužnosti obavljao u periodu 2013/2014. godine.

Izlagao je na preko 30 samostalnih i više grupnih izložbi u Parizu, Tokiju, Njujorku, Veneciji, Hjustonu, Hobokenu, Pohangu (Koreja) Podgorici, Budvi, Beogradu, Osijeku, Novom Sadu, Grožnjanu, Banja Luci.

Foto: Ministarstvo kulture

NIKŠIĆ PROGNOZA