(VIDEO) Završen Sedmi festival mladih recitatora: Uručene nagrade najboljim takmičarima

Dodjelom nagrada danas je u JU „Zahumlje“ završen Sedmi festival mladih recitatora koji je organizovala izdavačka kuća ,,Obodsko slovo“. U dobrom kazivanju stihova takmičili su se osnovci i srednjoškolci.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je Asija Bećo, učenica Gimanzije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, drugo su podijelili Merjem Hadžić Medresa ,,Mehmet Fatih“ iz Rožaja i Milica Grujičić iz Gimnazije ,,Sveti Sava “iz Podgorice, a treće Manja Perić iz Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ i učenik Gimnazije „Stojan Cerović“ Dušan Bulatović.

Nagradu za autorsku pjesmu dobila je Staša Obradović, učenica Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja.

Specijalnu nagradu za sugestivno kazivanje pjesničkog teksta zavrijedili su Aleksandar Šćepanović iz Likovne škole ,,Petar Lubarda “ sa Cetinja i Irina Bulajić iz kotorske Gimnazije.

U kategoriji starijih osnovaca najbolja je bila Lana Spalević iz OŠ „Savo Pejanović“ iz Podgorice. Drugo mjesto su podijelili Miloš Bogdanović iz OŠ,,Ilija Kišić“iz Zelenike i Balša Dapčević učenik OŠ“Njegoš“ sa Cetinja , a treće Nikola Martinić iz OŠ,,Meksiko“ iz Bara  i Hana Kurtagić iz OŠ,,Sutjeska “ iz Podgorice.

Specijalne nagrade za kazivanje poezije dobile su Andrea Kovačević iz OŠ,,9.maj“ Sutivan – Biijelo Polje , Špresa Šaba iz OŠ,,Mahmut Lekić “ iz Tuzi ,Varja Vasiljević iz OŠ,,Olga Golović“ iz Nikšića, Hana Kurtović OŠ,,Mirko Srzentić“ Petrovac i Milica Kankaraš iz OŠ,,Braća Labudović iz Nikšića.

U kategoriji osnovaca od prvog do petog razreda prvo mjesto pripalo je Leni Petrić iz OŠ „Risto Ratković“ iz Bijelog Polja, drugo su podijelili Andrijana Vuletić iz OŠ,,Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve i Luka Škopelja iz OŠ,,Kekec“ iz Sutomora a treće Zara Rašketić učenica OŠ,,Mrkojevići“Pečurice,Bar  i Filip Pavličević iz OŠ,,Savo Pejanović“iz Podgorice.

Specijalne nagrade za autorsku pjesmu dobili su Nejla Ličina iz OŠ,,25.maj ‘ ‘iz Rožaja i Ljubomir Popović, učenik OŠ,,Milan Vukotić“iz Zete.

Specijalne nagrade za kazivanje poezije dobili su i: Omar Zejnelagić iz OŠ,,Sutjeska“iz Podgorice, Vasilisa Mijušković iz OŠ,,Ratko Žarić“ iz Nikšića, Jana Lakonić iz OŠ,,Orijenski bataljon“ iz Bijele, Zejna Gjokaj iz OŠ,,Mahmut Lekić“ iz Tuzi i Andrija Jovićević iz OŠ,,Vlado Milić“ iz Podgorice . 

Priznanja i prigodne poklone najboljima su uručili Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, Miodrag Čizmović, direktor JU „Zahumlje“ i članovi žirija Milorad Durutović i Milica Bakrač.

Snežana Krivokapić
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA