(VIDEO) “Udarna vest”: Predstava o fenomenu masovnih komunikacija i njihovom uticaju

Autorski projekat Milene Bogavac i Marka Grubića, predstava  “Udarna vest”,‘u podnaslovu “O medijima i strahu”, dinamična i  tragikomična, izvedena je u okviru mini revije predstava produkcijske  kuće   Beo Art, koju je Nikšićko  pozorište,  uvrstilo   u  februarski repertoar.

Predstava postdramskog formata “Udarna vest”  kroz više perspektiva sagledava  različite mehanizme, koje mediji koriste da bi gledaoce držali pod kontolom i generisali određenu vrstu paranoje.

Dinamična i koncizna predstava  je  inscenacija  studije o prirodi savremenih medija, prije svega televizije kao najzastupljenijeg vida masovne komunikacije ali  i o digitalnim medijima, internetu i društvenim mrežama, koji su preuzeli primat u  izvrtanju istine i spinovanju vijesti.

Akteri duodrame  “Udarna vest,” Đorđe Živadinović Grgur  i  Sunčica Milanović  priču o  fenomenu masovnih komunikacija i njihovom uticaju na drštvene obrasce ponašanja, u  interaktivnom  dijelu  predstave, prebacuju na  publiku, ali bez jasno definisanih odgovara na  temu   prepoznavanje dezinformacija i medijskih manipulacija.

Reviju zatvara   predstava  „Bilo jednom na Brijunima”, rađena po tekstu i u režiji Kokana Mladenovića.

Jovan Džodžo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA