(VIDEO) U toku festival ,,Auto(r) na korzu“: Promocija kulta knjige i književnosti u cjelini

U toku je peti međunarodni festival knjiga ,,Autor na korzou“ i trajaće sve do 17. avgusta na nikšićkom Trgu Slobode. Svake večeri od 3. avgusta nikšićka publika ima priliku da uživa u susretima sa poznatim književnim stvaraocima iz zemlje i regiona, a taj programski segment upotpunjuje i ljetnji salon knjiga na trgu.

Medijatorka festivala Milica Bakrač kaže da su zadovoljni dosadašnjim odzivom i reakcijama nikšićke publike, te se nada da će se festival i završiti u takvoj atmosferi. Cilj manifestacije jeste promocija kulta knjige i književnosti u cjelini, pa su se potrudili da u u okviru ljetnjeg salona knjiga posjetioci na Trgu Slobode po najpristupačnijim cijenama dođu do željenih izdanja:

„Na sajmu je prisutno oko 10 izlagača iz Crne Gore i regiona. Imamo raznih  izlagača: od Obodskog slova, Narodne knjige, Arhipelaga, Štampar Makarija i dr. Zadovoljni smo sajmom knjiga, nadamo se boljim vremenskim prilikama, sa kojima će i festival biti življi“, kazala je Bakrač, zahvalivši se posebno publici koja je ispratila program, medijima i sponzorima manifestacije „Auto(r) na korzu“.

Bakrač je podsjetila da im vremenske prilike nijesu išle na ruku, ali da je sve realizovano u skladu sa planovima.

Za večeras je planirana promocija knjige „Odstupnica“ autora Tadije Boškovića i Miloša Vojinovića. Sjutra(8.avgust) nas očekuje autorsko veče Mirjane Bulatović, dok će u srijedu (9. avgust) svoje djelo predstaviti naš sugrađanin Milun Simunović.

Festival knjige ,,Auto(r) na korzu“traje još deset dana, a programi počinju svakog dana od 20 časova. Glavni urednik je književnik i književni kritičar Želidrag Nikčević, a organizator Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, pod  pokroviteljstvom Opštine Nikšić.

Nevena Brkuljan

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA