(VIDEO) U okviru „Dana Akorda“ izvedena predstava „Par godina za nas“

U okviru drugog dana manifestacije „Dani Akorda 2023.“ izvedena je predstava „Par godina za nas“. Tekst su napisali članovi Akordovog omladinskog teatra, a režirao je Dragan Knežević. Prema riječima asistenta režije, Voja Mrvaljevića, predstava tematizuje probleme mladih, te teži upozoriti na anomalije u društvu, koje prate odrastanje i život u savremenom dobu, a inspiracija za njen nastanak bili su nemili događaji u regionu.

Glumci u predstavi bili su: Vaso Lalićević, Helena Jovanović, Milan Eraković, Elena Dubljević, Nikolina Vorotović, Itana Pavlović, Isidora Đukanović i Jelena Milović.

Svi glumci su i autori teksta koji izvode, zbog čega komad ima poseban karakter. Helena Jovanović, članica Akordovog omladinskog teatra, ističe da su ovim komadom željeli zaintrigirati publiku, podstaći je na razmišljanje, zbog čega on ima filozofski, ali i psihološki karakter. Istovremeno, prema riječima Jovanović, predstava „Par godina za nas“ je kruna svih socijalnih tema koje su bile u fokusu njihovog teatra u prethodnom periodu.

Manifestaciju „Dani Akorda 2023.“ organizovao je Kulturno-kreativni centar „Akord“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Nikšić, a u okviru junskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

Ovo je 26. godina otkako se održava manifestacija „Dani Akorda“. U okviru ovogodišnjeg izdanja u fokusu su bili pozorišni komadi, pa su prvog dana izvedene predstave „Biberče“ i „Gdje je taj Nikšić“, dok je drugi dan bio rezervisan za predstavu „Pravi zapad“ i, već pomenutu, „Par godina za nas“.

Nevena Brkuljan
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA