(VIDEO) U Nikšićkom pozorištu sjutra veče nova premijera

Novi projekat Nikšićkog pozorišta – predstava za večernju scenu „Uloga moje porodice u filmu o svetskoj revoluciji“, po romanu Bore Ćosića u adaptaciji i režiji Aleksandra Lukača, premijerno biće izvedena sjutra veče u 20 sati, rečeno je na koferenciji za medije, na kojoj su govorili reditelj, glumci i članovi autorskog tima.

Ironija, nenametljiv subverzivni otpor totalitarizmu i čuvanje zdravog razuma u vremenu opšteproklamovanih velikih ideja su teme o kojim Ćosić pripovjeda u autobiografskom romanu „Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji“. U ravni tih motiva je radnja nove predstave, koja u samom naslovu ima dramu i igru, čiji akteri su mali, obični ljudi i njihova borba sa brojnim izazovima novog doba i konstantnom spregom nepremostivih prepreka.

Članovi glumačkog ansambla Nikšićkog pozorišta naglasili su da su uživali u procesu rada i da snaga ove predstave leži baš u ljudima koji su je stvorili.

U tragičnoj i komičnoj predstavi o malom čovjeku i njegovoj borbi da ostavi trag o sebi igraju i Jovan Krivokapić, Boban Čvorović, Anja Drljević i Kristijan Blečić. Muziku su uradili Sara Mićunović i Luka Jovanović, kostimi su djelo Olivere Eraković a scenografija Vesne Sušić.

Nikšićko pozoriše, u kratkom roku, predstavilo je dva projekta. Nakon predstave za djecu „Bajka o eklekricitetu“, sjutra veče premijerno će izvesti predstavu „Uloga moje porodice u filmu o svetskoj revoluciji“ urađenu svega za mjesec dana, istakao je Janko Jelić umjetnički direktor Nikšičkog pozoriša.

Novi projekat Nikšićkog pozorišta – predstava „Uloga moje porodice u filmu o svetskoj revoluciji“ po romanu Bore Ćosića u adaptaciji i režiji Aleksandra Lukača premijerno biće izvedena sjutra veče u 20 sati.

Jovan Džodžo
Foto: Nikšićko pozorište

Video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA