(VIDEO) U Nikšićkom pozorištu otvorena izložba radova umjetničkog ateljea “Put”

U okviru repertoara za jun programa Nikšićka kulturna scena, a u organizaciji Javne ustanove (JU) Muzeji i galerije, u foajeu Nikšićkog pozorišta, otvorena izložba radova “Put” polaznika istoimenog umjetničkog ateljea.

U motivski šarolikoj postavci „Put“ djeca različitog uzrasta, nošena plemenitom namjerom i ljubavlju prema umjetnosti, pod mentorstvom profesorice Angeline Janjušević, predstavila su 150 radova, u tradicionalnim i kombinovanim tehnikama. Postavka je odraz dječijih radoznalih, slobodnih i iskrenih osjećanja i promišljanja o humanijem i ljepšem svijetu, istakla je, uz ostalo, Marina Korać, kustosica u JU Muzeji i galerije Nikšić, koja je i otvorila izložbu.

Angelina Janjušević, slikarka i profesorica likovne kulture, okrenuta nepreglednom prostranstvu kreativnosti, godinama u steljeu „Put“ usmjerava i podstiče dječija razmišljanja, maštu, individualne poetike i priprema ih za srednje umjetničke škole, fakultete umjetnosti i arhitekture.

Izložbu radova 36 polaznika ateljea „Put“ u okviru programa Nikšićka kulturna scena, organizovala je JU Muzeji i galerije Nikšić.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA