(VIDEO) U Nikšićkom pozorištu održana konferencija povodom premijere predstave “Heroj nacije”

Povodom premijere predstave “Heroj nacije”, po tekstu Ivana Lalića, a u režiji Milana Neškovića, u Nikšićkom pozorištu održana je konferencija za novinare.

Premijera je zakazana za 19. septembar, a reprizno izvođenje dan kasnije.

Nikšićko pozorište novim produkcijskim poduhvatom – predstavom “Heroj nacije”, otvara novu pozorišnu sezonu i obilježava 25 godina producentskog rada. U osnovi višeslojnog teksta “Heroj nacije”, koji je dramatrurg Ivan Lalić napisao prije dvije decenije, su dešavanja unutar jedne disfunkcionalne građanske porodice. Dramski prikaz tog komada urađen je u kratkom roku, za manje od mjesec dana.

“Heroj nacije” je porodična drama, odnosno komedija apsurda, utemeljena u društvenoj zbilji, vremenu otuđenosti i rastuće agresivnosti medija i društvenih mreža. Pod sveopštom informacionom agitacijom postajemo društvo bez empatije.

Iskusni reditelj Milan Nešković povjerenje je ukazao članovima ansambla Nikšićkog pozoriša Stevanu Vukoviću, Maji Stojanović i Nikoli Vasiljeviću, kao i gostujućim glumcima Biljani Keskenović, Vladanu Gajoviću i Ljubomiru Bandoviću.

Scenografiju potpisuje Vesna Sušić, dok je kostime uradila Margareta Šobot.

Premijera predstave “Heroj nacije” zakazana je za 19. septembar, a reprizno izvođenje dan kasnije.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA