(VIDEO) U Nikšićkom pozorištu izvedena predstava “Noć bogova”

U Nikšičkom pozorištu izvedena predstava “Noć bogova”, po tekstu Mira Gavrana a u režiji Marka Manojlovića. Glumački trio Vojin Ćetković, Nebojiša Ilić i Dejan Lutkić ispraćen je zasluženim ovacijama publike.

Popularna predstava “Noć bogova”, koji je na scenu postavio Marko Manojlović, od premijere, 2015. godine imala je više od 150 izvođenja. Dinamičan, svevremenski komad o ljubavi, prijateljstvu i moći, najizvođenijeg hrvatkog pisca Mira Gavrana, napisan osamdesetih godina prošlog vijeka, tiče se odnosa vlasti i umjetnosti.

Realistična komedija koja vješto zalazi u arhetipsku tragediju , smještena u XVII vijek, u kojoj Četković tumaći lik kralja Luja četrnaestog, Lutkić dvorske lude, a Ilić slavnog pisca Molijera, glavnim pitanjem da je moguće prijatljestvo između predstavnika vlasti i onih koji se bave kulturom, itekako podsjeća na sadašnjicu i lijepo je komunicirala sa nikšičkom publikom.

Predstava obiluje duhovitim replikama, naglim i motivisanim obrtima, tri vješto napisane uloge, prava su poslastica za Vojna Četkovića, Nebojišu Ilića i Dejana Lutkića. U Nikšičkom pozorištu izvedena je u okviru reperoara za oktobar programa Nikšička kulturna scena.

Jovan Džodžo

Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA