(VIDEO) U biblioteci „Njegoš“ organizovan Čitalački maraton

U Odjeljenju za odrasle JU Narodna biblioteka „Njegoš“, danas je, povodom obilježavanja Dana rođenja Petra II Petrovića Njegoša, organizovan Čitalački maraton pod nazivom „Što je skupa ovo svekoliko, do opštega oca poezija“.

Narodna biblioteka Njegoš novim književno-kulturnim progrmom ne samo da je obogatila inače raznovrstan repertoar sa kojim ta ustanova tokom cijele godine daje lični pečat njegovanju i razvoju kulturne djelatnosti u gradu pod Trebjesom, već je na jedinstven način obilježila predstojeći državni praznik posvećen Petru II Petroviću Njegošu.

Čitanje poezije nastavljeno je u poslepodnevnim časovima, a čitalački kružook činili su Sandra Đukanović, Miloš Zvicer, Bosiljka Pešut, Ivan Lješković i Darko Nikolić.

U okviru zvaničnog programa do kraja ovog mjeseca Narodna biblioteka Njegoš najavljuje još interesantnih sadržaja među kojima će se naći po nešto za svakoga, kako za najmjađu publiku, tako i za one starije, ljubitelje lijepe književnosti i sedme umjetnosti.

I ovog mjeseca gradska Bibiloteka nastavlja saradnju sa obrazovnim ustanovama iz našeg grada.

Narodna biblioteka Njegoš posjeduje vrijedne i rijetke naslove, među kojima se posebno ističe prvo izdanje Njegoševe Luče mikrokozme iz 1845. godine, kao i Gorskog vijenca iz 1913., knjige koja će uskoro dobiti novo ruho.

Čitalački maraton „Što je skupa ovo svekoliko, do opštega oca poezija“ upriličen je u okviru novembarskog repetoara „Nikšićke kulturne scene“.

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA