(VIDEO) Promovisan roman “Ni Bog ne voli pdv” Luke Draganića

U okviru repertoara za decembar programa Nikšićka kulturna scena, u Gradskoj kući promovisan roman “Ni Bog ne voli pdv” autora Luke Draganića. Organizator je Javna ustanova Narodna biblioteka Njegoš.

Nikšićanin Luka Draganić u romanu montipajtonovskog naslova “Ni Bog ne voli pdv” otvorio je širok spektar društveno interesantnih tema o kojim progovara pitko, koncizno i dozirano duhovito i ozbiljno. Roman o teškoj sudbini ljudi sa ovih prostora je autorova potreba da zaokruži cjelinu, započetu prvim romanom “Otkud muva u decembru”.

Izdanje beogradskog “Liberlanda” roman “Ni Bog ne voli pdv” konstruisan je od predgovara, sedamnaest poglavlja, kojima prethode citati poznatih književnika i epiloga autora. Na žanrovski nedefinisanu romanesknu strukturu i njenu zavodljivu kompleksnost i pitkost osvrnula se profesorica Tamara Pejović Labudović.

Prvu promociju romana “Ni Bog ne voli pdv” organizovala je JU Narodna biblioteka Njegoš. Luka Draganić svoj novi roman predstaviće u Novom Sadu, Beogradu, Podgorici, Cetinju i Herceg Novom.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA