(VIDEO) Predstavom “Bilo jednom na Brijunima” u Nikšiću završena mini Beo Art revija

Autorski projekat Kokana Mladenovića, predstava beogradskog Bitef teatra “Bilo jednom na Brijunima” izvedena je u Nikšićkom pozorištu.

Predstavom “Bilo jednom na Brijunima” okončana je trodnevna  mini revija predstava produkcijske  kuće   Beo Art,  koju je Nikšićko  pozorište,  uvrstilo  u  februarski repertoar.

Uporište predstave “Bilo jednom na Brijunima”  je u  istinitom istorijskom  susretu  bračnih parova – Tita i Jovanke Broz i  Richarda Bartona  i Elizabet Tejlor, koji se dogodio na Brijunima, sedamdesetih godina prošlog vijeka, u okviru kojeg je dogovoreno da Barton igra Tita u filmu „Sutjeska“.    

Na osnovu malog broja, šturih podataka, u jugoslovenskim medijima, Bartonovih biografskih spisa i izmaštanih rešenja reditelja i scenariste, Kokana Mladenovića, glumačkog četverca, i dramaturga Dimitrija Kokanova, nastala je predstava “Bilo jednom na Brijunima”.

Milan Marić tumači Richarda Bartona, Branislav Trifunović igra Josipa Broza Tita, doživotnog predsednika SFRJ, Sanja Marković Jovanku Broz, a Tihana Lazović Elizabet Tejlor.

Reditelj Kokan Mladenović se ovom istorijskom, ozbiljnom komedijom donekle vratio tematici i miljeu  bivše Jugoslavije, kojom se bavio i u komadu „Zbogom SFRJ“ 2012. godine na sceni Ateljea 212.

Jovan Džodžo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA