(VIDEO) Preci, potomci, otpor transhumanizmu i globalizmu

U holu Instituta za crnu metalurgiju u toku je  izložba radova u drvetu i od vune “Četiri godišnja doba” Natalije Matijašević.

Inspiraciju za svoju prvu izložbu “Četiri godišnja doba” Natalija Matijašević intuitivno je pronašla u svom mikrokosmosu, utemljenom na tradiciji, stvaralačkoj zaostavštini predaka i prirodi. Njene simbolične skulpture u  drvetu i mekani, nježni vuneni predmeti, referišu o vremenskim ciklusima, protoku života. Izloženi radovi, sa primjetnim pečatom ljubavi prema materijalu, simbolizuju i suprotstavljenost globalnoj, neumoljivoj tehnološkoj agresivnosti koja nas konstantno pritiska.

Neobičnu postavku, koja referiše o cikličnom rađanju, prolaznosti i novom buđenju života, u nekom drugom vremenu i svijetu, Natalija Matijašević izložila je pod pseudoninom Jana Tati, a sve je počelo sugestijama multumedijalne umjetnice i glumice Biljane Mišić, koja je i otvorila izložbu.

Svaki segmet postavke, počev od skulptura u drvetu, do detaljno izrađenih predmeta od vune, posebna je, emotivna mikro priča, koja odiše genetikom predaka.

Izložba radova “Četiri godišnja doba” kojom je inženjerka hemije Natalija Matijašević ogolila svoj unutarnji svijet, u holu Instituta za crnu metalurgiju, biće otvorena do 20. aprila.

Jovan Džodžo

Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA