(VIDEO) Ovacije publike za „Narodnog poslanika“ na turneji u Srbiji

Koprodukcijsko ostvarenje Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pjevlja, predstava „Narodni poslanik“, na svojoj prvoj pozorišnoj turneji van granica Crne Gore doživjelo je izuzetan uspjeh i gromoglasne ovacije publike u Beogradu, Smederevu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Živo i aktuelno Nušićevo djelo „Narodni poslanik“ na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta Beograd, dramskim jezikom, pod rediteljskom palicom Gorana Bulajića, ispričali su glumci Nikšićkog pozorišta. Sudeći po reakcijama beogradske publike i poznatih lica iz svijeta teatra i kulture, veoma uspješno.

Naredne večeri uslijedilo je igranje u Smederevu, u okviru festivalskog programa 40 – tih Nušičevih dana. Snažnu sienergiju priče, glume i režije lijepo je pozdravila je tamošnja publika i za najboljeg na sceni proglasila Stevana Vukovića.

Turneja u Srbiji je i prilika za nove i potrebne angazmane i saradnje, u kulturnom krugu, koji baštini sličnu tradiciju i u kojem se govori istim jezikom.

Glumački ansambl Nikšičkog pozorišta ispraćen je ovacijama na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Turneja u eminentnim nacionalnim i gradskim teatarima u Srbiji, završena je izvođenjem „Narodnog poslanika“ u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA