(VIDEO) Nikšićko pozorište priprema komad „Kumovi“

Nikšićko pozorište, povodom obilježavanja 140 godina od izvođenja prve pozorišne predstave u gradu pod Trebjesom, priprema komad „Kumovi“, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Božidara Đurovića. Premijera je zakazana za 16. februar – Dan Nikšićkog pozorišta, a reprizno izvođenje dan kasnije.

Kompleksne dramske tekstove Dušana Kovačevića, pisca koji odlično poznaje mentalitet balkanskog čovjeka, publika uvažava, poštuje i voli. Predstave, igrane po njegovim tekstovima, fokusirane na našu tragikomičnu svakodnevicu, nerijetko imaju trocifren broj izvođenja.

Specifična predstava “Kumovi”, koju je Kovačević žanrovski definisao kao “komediju svakodnevne tragedije” duže od deceniju je na repertoaru “Zvezdara teatra” a prvi put biće postavljena u Crnoj Gori.

Iskusni reditelj povjerenje je ukazao glumcima: Hadži Nenadu Maričiću, Nikoli Vasiljeviću, Pavlu Bogojeviću, Ivoni Čović Jaćimović i Žani Gardašević Bulatović.

Scenografiju potpisuje Vesna Popović. Kostime će raditi Marina Medenica. Za scenski pokret zadužena je Jelena Simić, za izbor muzike Bojan Bojanić, a organizator je Velizar Kasalica.

Intrigantnu, duhovitu i dinamičnu priču, u srcu predstave “Kumovi”, najavljuju i glumci i Božidar Đurović, reditelj više Kovačevićevih drama. Premijera je zakazana za 16. februar – Dan Nikšićkog pozorišta, a reprizno izvođenje dan kasnije.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA