(VIDEO) Nikšićko pozorište: Izvedena predstava „Čehovljeva soba, sezona prva”

Povodom Dana oslobođenja Nikšića ansambl pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” na sceni Nikšićkog pozorišta izveo predstavu „Čehovljeva soba, sezona prva” po motivima priča Antona Pavloviča Čehova, u dramatizaciji i režiji Nikole Zavišića.

Članovi ansambla pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” timski, u orginalnom scensko muzičkom konceptu, iznijeli su broje istine o čovjeku o kojima je prije vise od vijeka pisao Anton Pavlovič Čehov. Devet njegovih priča obojenih dubokom emocijom, satirom, farsom, nježnostima ali i grubostima odabrao je i dramatizovao reditelj Nikola Zavišić, koji potpisuje i dizajn svijetla, scenski prostor i ideje za kostime.

“Reditelj Nikola Zavišić je izabrao price koje su poznate širokom čitalačkom krugu :”Šala”, “Ženska osveta”, ”Otišla je“ , “Mekušac” I druge. Posebno me raduje što glumci igraju, pjevaju i sviraju na sceni, na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” nagrađeni su brojnim nagradama. Takođe posebno raduje saradnja sa Nikšičkim pozorišTem, nastojaćemo da je podignemeo na viši nivo, jer imamo sagovornike u ljudima koje vode kulturu i pozorište u Nikšiću” istakao je Vladimir Đuričić, direktor pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

Čehovljeve priče, često su na pozorišnim repertoarima širom sveta, i uvijek su o čovjeku, njegovoj sudbini i iracionalnoj prirodi. Devet izabranih priča, u predstavi „Čehovljeva soba” prvi put, premijerno u Crnoj Gori, ispričali su Marija Stanković, Miloš Tanasković, Gabrijel Bećarević, Ivana Bartunjek, Branislav Mijatović, Vujadin Milošević, Viktorija Arsić, Jelena Rajić, Ana Bretšnajder i Nataša Petrović.

“Čehov je moj omiljeni autor , milina i privilegija je za jednog glumca da igra tako plodnog pisca. Svaka priča je poučna , mladi ljudi više puta se vraćaju i gledaju predstavu, što raduje i znači da ima budućnost” naglasila je glumica Nataša Petrović.

Zaječarski glumački ansambl sa ovom predstavom gostovao je u Knjaževcu, Kruševcu, Smederevu, Beogradu i Loznici, a u Nikšiću izvedena je povodom obilježavanja 18. septembra Dana oslobođenja.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA