(VIDEO) Nikšićka kulturna scena: Avgust u znaku festivala

Na avgustovskom repertoaru Nikšićke kulturne scene nalazi se 28 kulturnih sadržaja. Repertoar je počeo izložbom radova i prezentovanjem poezije „Stvaram na svom jeziku“, a organizovan je i Lake fest.

„Sa punim pravom možemo avgust nazvati festivalskim mjesecom. Prošle sedmice je uspješno završen Lake fest, a već narednog vikenda nas očekuje nastavak Fort Blues Rock festivala sa strip vikendom, dok će 25. avgusta biti organizovan naš već tradicionalni Bedem fest“, kazao je Miloš Nenezić iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Organizatori su i za ljubitelje pisane riječi pripremili zanimljiv program.

„Imamo i manifestaciju Autor na korzou“ koja je počela 3. a trajaće do 17. avgusta, u sklopu koje će posjetioci moći da vide predstavljanje pisaca iz Crne Gore i regiona. U sklopu festivala organizovan je i salon knjiga gdje će svi moći da se upoznaju sa najnovijim izdanjima, kao i da ih kupe“, ističe Nenezić.

Od 28 kulturnih sadržaja, četiri će biti organizovana van Nikšića.

„JU Nikšićko pozorište ovog mjeseca ima gostovanja u Baru i Srbiji – biće odigrana predstava za djecu „Bajka o elektricitetu“ kao i hit komedija „Narodni poslanik““.

Avgustovski repertoar Nikšićke kulturne scene realizuju lokalne ustanove kulture pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić.

Vanja Todorović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA