(VIDEO) Na Trgu Slobode otvorena izložba „Duh materije“ Milene Krivokapić

U okviru programa Nikšićka kulturna scena, na Trgu Slobode, otvorena izložba „Duh materije“ slikarke Milene Krivokapić. Autorka je u postavci obuhvatila odabrane reprodukcije radova koje su nastale u prethodne dvije godine. Organizator izložbe je Opština Nikšić.

Da je umjetnost živa i u stalnoj evoluciji pokazuje slikarsko znanje koje je na četiri panoa, u postavci „Duh materije“, predstavila slikarka Milena Krivokapić. Igru, pokret, gest i život, ono što čini i definiše čovjeka, iskazala je snažnim, autentičnim i koloritnim formama. Izlažući na otvorenom prostoru, postavka, u prvi plan, iznijela je protok informacija i povezala posmatrače. Izožbu „Duh materije“ otvorio je Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić.

Autorka svoja iskustva i promišljanja, građena na snažnoj figuraciji, apstrahuje snažnim koloritom i formira sopstvena, asocijativna, duhovno živa djela.

Razvoj motiva, počev od skeleta i čovjeka, odnosno promišljanja o životu i smrti, do potpuno drugačijeg djelovanja i tematskog izbora, usko povezanog sa trenutkom stvaranja, rezultiralo je odličnom postavkom „Duh materije“, kojom je talentovana slikarka izraženije zakoračila na polje istinske umjetnosti.

Izložba „Duh materije“, proizvod skoro trogodišnjeg istraživanja Milene Krivokapić, biće otvorena do 19. maja.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA