(VIDEO) Na platou tvrđave Bedem otvorena jednodnevna izložba radova polaznika Ateljea “Put”

U okviru repertoara za jun programa Nikšićka kulturna scena, na platou tvrđave Bedem, otvorena jednodnevna izložba radova polaznika Ateljea “Put”. U organizaciji tog ateljea i JU muzeji i galerije izveden je performans “Oživljavnje portreta poznatih slikara” a program su upotpunili hor Osnovne škole „Milija Nikčević“ i ansambl KUD-a “Čigra”.

Prezentacija dječje kreativnosti, u različitim likovnim tehnikama, na prostoru gradske tvrđave, bila je lijepa prilika da posjetioci, uglavnom članovi porodice, sagledaju likovne iskaze nastale pod mentorstvom Angeline Janjušević, slikarke i profesorice likovne kulture. Postavku čini više od dvije stotine motivski različitih radova 30 – ak polaznika umjetničkog ateljea “Put”.

Izlozbu “Put” otvorila je Marija Korać, profesorica istorije i muzejska pedagoškinja u Nikšićkom muzeju, modearatorka programa.

Angelina Janjušević, desetak godina u ateljeu “Put “, prepoznatljivom umjetničkom kutku, radi sa djecom različitih uzrasta, upoznava ih sa procesom i tehnikama stvaranja.

Program je obuhvatao i performans “Oživljavanje portreta poznatih slikara” a na pozornici gradske tvrđave nastupili su hor OŠ Milija Nikčević, pod rukovodstvom profesorice Marice Pejović i ansambl KUD-a Čigra.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA