(VIDEO) Muzička škola „Dara Čokorilo“ Novogodišnjim koncertom obilježila kraj godine

Muzička škola “Dara Čokorilo” tradicionalnim novogodišnjim koncertom obilježila je kraj kalendarske 2023. godine. Nastupili su srednjoškolci – solisti na svim instrumentima i Hor učenika osnovne škole.

Učenici svih razreda srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“, prikazanim muzičkim izrazom, koji je obuhvatao djela iz različitih stilskih razdoblja, obično decembarsko veče u gradu pod Trebjesom pretvorili su u magiju muzike.

“Posebno je lijep osjećaj kada znate da ste uspjeli da podijelite znanje sa učenicima, a najveća satisfakcija je kada uvidite da je traženo savladano i naučeno. Riječ je dobroj, vrijednoj djeci, koja vole da rade, uživaju u vježbanju i nastupima”, istakla je Tijana Blečić Perović, profesorica solo pjevanja.

Na repertoaru prazničnog koncerta bila su neprolazna djela Čajkovskog, Baha, Vivaldija, Verdija, Paganinija i drugih velikana klasične muzike, ali i četiri zabavne kompozicije u izvođenju Hora učenika Osnovne škole, pod dirigentskom palicom profesorce Jelene Radojičić.

“Svaka nova interpretacja, ujedno je i novi izazov, i nikada nije ponovljen, već je jedno novo iskustvo za izvođače i publiku. U predhnom periodu održali smo brojne koncerte, u okviru kojih smo prezentovali klasičnu, zabavnu i filmsku muziku”.

Muzička škola „Dara Čokorilo“ njeguje lijepu tradiciju organizovanja novogodišnjih koncerata, koji su prilika da talentovani učenici usvojena znanja i vještine, kao ljepotu te uzvišene umjetnosti, podijele sa sugrađanima.

Tradicionalni novogodišnji koncert kojim je muzička škola “Dara Čokorilo” obilježila kraj kalendarske 2023. godine održan je u okviru repertoara za decembar programa “Nikšićka kulturna scena”.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA