( VIDEO) Milatović na svečanom otvaranju Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvovao je sinoć na svečanom otvaranju 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

„Djeco, ispunite Kotor vašim osmjesima, igrama i čistotom kojom samo dječja duša odiše i zrači. Probudite se i probudite sve nas odrasle, da nas podsjetite koliko je svijet djetinjstva čaroban i čist. Probudite se i pomognite nama odraslima da ovaj prekrasni grad Kotor, Boku, našu Crnu Goru i cijelu našu planetu Zemlju, za koju često zaboravimo da je naš zajednički i jedini dom, sačuvamo upravo za vas djecu. Probudite se i radujte se svakom trenutku u životu, kao što se radujete Kotorskom festivalu pozorišta za djecu“, poručio je Milatović.

31. po redu Kotorski festival pozorišta za djecu otvoren je sinoć na Ljetnjoj pozornici u Starom gradu simboličnom predajom ključeva grada djeci.

„Ključevi su u sigurnim rukama i ne treba da brinete“, poručila je trinaestogodišnja djevojčica Đeljana Ibraimi koja je primila ključeve.

Kotorski festival pozorišta za djecu, koji će trajati do 12. jula, organizuje Opština Kotor- Sekretarijat za kulturu, port i društve djelatnosti. Ove goine festival se održava i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore.

foto, video:Služba predsjednika CG

NIKŠIĆ PROGNOZA