(VIDEO) Ljubomir Bandović za RTNK: Još uvijek nismo potrebni jedni drugima

Glumac Ljubomir Bandović ovih dana gost je Nikšića, grada u kojem se održava 19. Međunarodni festival glumca. Bandović je predsjednik Žirija za dodjelu nagrade „Veljko Mandić“ koja se dodjeljuje u okvir nikšićkog festivala, a ove godine pripala je njegovom kolegi, rođenom Nikšićaninu, Vladanu Gajoviću.

Sa Bandovićem smo razgovarali o bogatoj glumačkoj karijeri koja obuhvata mnogo izvanrednih glumačkih ostvarenja u filmovima, televizijskim serijama i na pozornici.

Rođen je  8. jula 1976. godine u Beranama, studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti  u Beogradu u klasi Vlade Jevtića. Svojih studentskih dana se rado prisjeća a posebno drugara sa klase.

Živi, kaže za RTNK, u Beogradu, ali mu nedostaju manje sredine.

„Zavidim svima koji su ostali u manjim sredinama zato što u manjim sredinama ljudi i dalje se trude da žive jedni sa drugima. Mi u Beogradu odavno živimo jedni uprkos drugima. Nema više empatije. Još uvijek nismo potrebni jedni drugima, još uvijek smetamo jedni drugima“, kaže Bandović.

Cjelokupan intervju pogledajte u videu koji slijedi:

Jedan od pogrešnih koraka mladih danas koji žele da upišu Fakultet dramskih umjetnosti jeste vrednovanje uspjeha kroz popularnost. Grešaka u glumačkim vodama  ima kao i u svim drugim sferama života, a po mišljenju Bandovića to su upravo greške u porivima.

,,Ima grešaka u porivu, zašto se baviti glumom, zašto uopšte pokušavati da se upiše akademija i zašto doći u pozoriste? Danas u vrijeme ako imate nalog na društvenim mrežama možete postati javna ličnost ili pojavom u nekom rijaliti programu možete ostvariti taj svoj san i on se razlikuje od onoga gdje recimo moja ili starija generacija imala poriv da se bavi ovim poslom. Nama se ta popularnost ispostavlja pa se mi nešto borimo sa njom. Bori se taj čovjek u nama koji je vaspitan, obravozan, produhovljen, sa tom idejom da smo dostupni i to dostupni na svaki mogući način. Greške u glumi se javljaju kada si koncentrisan na sebe. Glumci su optereceni sobom i svojim ulogama umjesto da igraju ceo kontekst.“

Ana Radlović

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA