(VIDEO) Koncertom Nena Munitića počeo Nikšić Guitar Festival

Koncertom  “Ribar plete mrižu svoju”   Nena Munitića,  gitariste i kompozitora iz Omiša,  u  sali “Zahumlja”, u organizaciji NVO “Anagastum Guitar Society”  otvoren osamnaesti Nikšić Guitar  festival.

Munitić  je izveo  autorske kompozicije i  obrade tradicionalnih dalmatinskih napjeva, pjesama i plesova.

Pod krovom Javne ustanove (JU) “Zahumlje” probrana nikšićka publika imala je priliku da uzivaju u  koncertu  “Ribar plete mrižu svoju” Nena Munitića, majstora gitare i kompozitora iz Hrvatske.

Na gitari, koja je djelo Leonarda de Gregoria izveo je  interesantan   repertoar : obrade tradicionalnih  dalmatinskih napjeva, pjesama i plesova i autorske kompozicije.

Nikšić Guitar  festival, praznik gitarskog zvuka, osamnaestu godinu, okuplja istaknute svjetske umjetnike potvrđenog inerpretatorskog umjeća .

Neno Munitić pored koncerata i pedagoškog  rada, bavi se i komponovanjem. Uz popularnu i scensku muziku, stvara djela za gitaru i kamerne ansamble, nastupa kao solista   i član je raznih evropskih kamernih sastava.

Nikšić Guitar festival  nastavlja se šestog oktobra, na sceni Nikšićkog pozorišta , biće održan „Balkan Soul Festival“, koncert specijalnih gostiju sa domaće i regionalne umjetničke scene.

Narednog dana u sali “Zahumlja” koncert nastupiće ruski gitarista Anton Baranov.

Koncertom   gitariste starije generacije i univerziteskog profesora Gerharda Rajhenbaha  iz Njemčke biće spustena zavjesa na 18-to izdanje Međunarodnog festivala gitare u gradu pod Trebjesom.

Jovan Džodžo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA