(VIDEO) Knjige Svetlane Mandić promovisane u Nikšićkom pozorištu: Za svoju i za dušu grada

U okviru manifestacije “Septembarski dani kulture 2024” a u organizaciji Ministarstva kulture i medija, Opštine Nikšić i Nikšićkog pozorišta, u toj ustanovi promovisane su knjige “Pričati i kad drugi ućute” i “Za svoju i za dušu grada” novinarke Svetlane Mandić.

Svetlana Mandić, dugogodišnja novinarka “Vijesti”, nakon zbirke reportaža „Kad tišina progovori“, nastavlja afirmativno da piše o Nikšićanima, njihovim sudbinama, o čovječnosti i empatiji. U novoj knjizi “Za svoju i za dušu grada” sabrala je 100 reportaža, sa fokusom na pojedince, njihove prirode i uzbudljive životne priče, kulturno-istorijske spomenike i brojne događaje u gradu pod Trebjesom, nikšićkom i pivskom kraju.

U drugoj knjizi „Pričati i kad drugi ućute“ publikovani su autorkini intervjui sa umjetnicima, poznatim ličnostima iz različitih sfera kulture. Ova nesvakidašnja knjiga intervjua je svojevrsni omaž čovjeku, umjetnosti i životu.

Na novinarski angažman Svetlane Mandić osvrnuo se, poetizovanim esejem „Ovo nije tvoja knjiga, ovo je jedna od naših ulica“ dramaturg Obrad Nenezić.

Autorka je u novim knjigama „Za svoju i za dušu grada“ i „Pričati i kad drugi ućute“, korisnim i novinariama i čitaocima, obuhvatila široki dijapazon sagovornika iz različitih sfera djelovanja. U obje knjige su tekstovi objavljeni u dnevnim novinama „Vijesti”.

Svetlana Mandić je od 2008. godine do danas objavila oko 14 hiljada tekstova. Odlomke iz knjiga “Pričati i kad drugi ućute” i “Za svoju i za dušu grada” čitali su novinari, njeni prijatelji.

Moderatori su bili Mira Rovčanin i Željko Vuksanović, dok je za muzički dio programa bio zadužen duo Milena Radonjić i Nemanja Popović.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA