(VIDEO) IKA u Nikšiću organizovala drugo književno takmičarsko veče za djecu i mlade

U nikšićkom „Zahumlju“ nedavno je održano drugo književno takmičarsko veče treće sezone najvećeg književnog takmičenja za djecu i mlade književne stvaraoce -talente od 10-18 godina iz Nikšića.

Organizator je bila Internacionalna kulturna asocijacija IKA.

RTNK vam donosi detalje sa večeri:

Za najbolju pjesmu u kategoriji uzrasta od 14 -18 godina pobjednica je Andrea Mijušković učenica Prve srednje stručne škole Nikšić.

Za najbolju pjesmu u kategoriji uzrasta od 10- 14 godina pobjednica je Vasilisa Mirković učenica petog razreda Osnovne škole „Milija Nikčević“.

Prvo mjesto za najbolji prozni tekst osvojila je Tatjana Božović učenica Srednje Ekonomsko ugostiteljske škole Nikšić.

Prvo mjesto najboljeg interpretatora dijele Katarina Todorović učenica Ekonomsko ugostiteljske škole i Suzana Glušica učenica Prve srednje stručne škole.  

Pobjednici  će predstavljati našu opštinu na finalnim večerima u novembru.

Na početku večeri obratio se Veljko Veljović, predsjednik IKA-e sa riječima da raduje činjenica da se mladi interesuju za književnost i pisanje, kao i da je ovo način da ih podstaknu da razvijaju svoj talenat.

Svojom poezijom na večeri su se predstavili Marija Draganić Vulanović, Slavka Božović, Duška Kontić, Sanja Živković, Jadranka Deletić, Milanka Aranitović Rakočević, Ivana Knežević Minić kao i Veljko Veljović.

Tijana Krunić

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA