(VIDEO) „Dani Njegoševi“ od 10. do 12. novembra u Podgorici, Nikšiću i Cetinju

Povodom tradicionalne književno-duhovne manifestacije „Dani Njegoševi“, koji će se ove godine, trinaesti put zaredom, održati od 10. do 12. novembra: Cetinju, Podgorici i Nikšiću, (danas je, u Duhovnom centru Prepodobnog Isaije od Onogošta) održana konferencija za novinare.

“Dani Njegoševi” počeće 10. novembra na Cetinju, u 18 časova, kada će svoju poeziju govoriti pjesnici iz Crne Gore sa gostima, čime će svečano biti otvorena ovogodišnja, trinaesta po redu književno-duhovna manifestacija. Narednog dana, 11. novembra, u 11 časova, u Podgorici će biti održan okrugli sto, navela je književnica Milica Bakrač.

Predstavnicima medija obratio se književnik Milutin Mićović, predsjednik Književnog društva „Njegoš“, najavljujući Okrugli sto, koji će se održati u Podgorici, a koji će otvoriti predsjednica Skupštine glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, uz učešće brijnih eminentnih naučnika, književnika i teologa.

O najnovijem, nedavno objavljenom zborniku radova Književnog društva „Njegoš“ “Dani Njegoševi 2023.” govorio je književni kritičar mr Milorad Durutović.

Svoje mišljenje o prethodnim izdanjima zbornika i samoj manifestaciji “Dani Njegoševi” iznio je prof. dr Radmilo Marojević, čija promocija knjige “O Njegošu i njegošolozima” je ovom prilikom najavljena kao uvod u ovogodišnje “Dane Njegoševe”.

13. Dani Njegoševi završiće se, kako je najavljeno, svečanom akademijom, 12. novembra, u Parohijskom domu u Nikšiću, u 19 časova i dio je novembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

Senka Čolović Šumić
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA