(VIDEO) Članovi Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ obilježili Međunarodni praznik rada

Grupa pjesnika, članova Književne zajednice „Vladimir Mijušković“, u slikovitom zaseoku Seoca na Lukovu, nalaganjem prvomajske vatre obilježila je Međunarodni praznik rada.

Članovi Književne zajednice „Vladimir Mijušković“, uoči Prvog maja, okupili su se u mjestu Seoce, na Lukovu, 10 km od Nikšića, na imanju novinara Miša Draškovića, da proslave rad, ljubav, zajedništvo – simbole Međunarodnog praznika rada. Okupljanje u prirodi na ovaj značajan praznik dio je tradicije, podsjetnik na rad u zajednici i sjećanje na istoriju radničke borbe.

Tradicija prvomajskog druženja, koju čuvaju starije generacije, prilika je za afirmaciju i jačanje prijateljstva i izraženiju međusobnu podršku. Poetski stvaraoci, različitog stila i tematika, na prirodnoj pozornici lukovskog kraja kazivali su poeziju.

Mišo Drašković, novinar i član Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ na obnovljenom imanju, u mirnoj atmosferi i netaknutoj prirodi, u zaseoku Seoci, i ranije je sabirao kolege novinare, književnike i prijatelje raznih profila. U fokusu okupljanja je kultura sjećanja i pamćenja, odnos prema prošlosti i njegovanje tradicije.

Program se protezao u noć, dok je pod vedrim nebom gorjela prvomajska vatra, koja je ujedinila i podstakla članove Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ da, uz zvuke gusala, nastave praznovanje zajedništva i rada – simbola Međunarodnog praznika Prvog maja.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA