(VIDEO) Baletska trupa „Magnifikat“ na Sceni 213 izvela plesnu predstavu „Izbavi nas“

Renomirana baletska trupa „Magnifikat“ na Sceni 213 izvela plesnu predstavu „Izbavi nas“. Muzičko-scenski nastup renomirane baletske grupe iz SAD, u organizaciji Opštine Nikšić i NVO Evanđeoskog udruženja studenata, imao je humanitarni karakter, sa ciljem prikupljanja sredstava za porodicu Keljmendi.

Baletsku kontemplaciju o dirljivoj biblijskoj priči o Mojsiju i izlasku porobljenog jevrejskog naroda iz Egipta, na svoj način, živopisno i poletno, oživjeli su članovi renomirane baletske trupe „Magnifikat“. Koreografiju, koja plijeni originalnošću a prenosi mnogo toga: od ropskog rada, preko nade, do razdvajanja mora, potpisuje Jirži Sebastijan Voborski.

U baletskoj predstavi „Izbavi nas“ o Mojsijevom životu, uz dinamičnu, upečatljivu muziku Hansa Cimera, pulsirajuće ljudske sudbine pronalaze put do publike i navode na razmišljanje. Baletska trupa „Magnifikat“, jedna od čuvenih i svjetski priznatih, koja kombinuje klasični i savremeni baletski izraz, džez, moderni i sving ples, u okviru internacionalne turneje, prvi put je nastupila u Crnoj Gori.

Evanđeosko udruženje studenata u 190 država okuplja veliki broj studenata i vrsnih muzičara. U Crnoj Gori organizovala je dolazak Nika Vujičića, australijskog propovjednika i motivacionog govornika srpskog porijekla i više studentskih kampova i debata.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA