Veliki uspjeh učenika JU Muzička škola “Dara Čokorilo” Nikšić na Festivalu mladih muzičara Crne Gore

48. Festival mladih muzičara Crne Gore počeo je danas, 28.04.2023. na Cetinju i traje tri dana, tj. do 30.04.2023. Takmičenje je bijenalnog karaktera a ove godine obuhvata 14 takmičarskih disciplina: klavir, harfu, flautu, klarinet, saksofon, obou, hornu, trubu, trombon, solo pjevanje, kamerne ansamble (od tria do noneta), orkestar, balet i udaraljke.

Prvog dana 48. Festivala mladih muzičara Crne Gore predstavili su se učenici osnovnih muzičkih škola u disciplinama udaraljke i orkestar. Učenici muzičke škole „Dara Čokorilo“ su se predstavili vrlo kvalitetnim programima i potvrdili na ovom prestižnom takmičenju raskošan talenat i kvalitet svog rada i znanja, posvećenost, stručnost i pregnuća mentora. U disciplini udaraljke u prvoj kategoriji Andrija Vujović je osvojio prvo mjesto. U istoj disciplini u drugoj kategoriji Čedomir Vuksanović je osvojio prvo mjesto a u trećoj kategoriji Dušan Dorongić je , takođe, osvojio prvo mjesto. Svi učenici su u klasi prof. Martina Đorđevića.

Orkestar osnovne muzičke škole „Dara Čokorilo“ je osvojio drugo mjesto. Orkestar je pripremala i njime dirigovala prof. Vesna Šarac.

NIKŠIĆ PROGNOZA