Večeras počinje 17. “Petrovac Jazz Fest”

S obzirom da se radi o jednom od najstarijih festivala u Crnoj Gori, koji uz to promoviše kulturu i muzički pravac koji predstavlja dio svjetske kulturne baštine a ne popularnu novokomponovanu muziku koja mahom pripada kič i šund kulturi, “Petrovac Jazz Fest” odavno je dokazao kvalitet, kako sadržajem tako i organizacijom i postao prepoznatljiv na svjetskoj festivalskoj mapi, navodi se u saopštenje organizatora Festivala.

„Festivale uvijek karakterišu i brojni prateći programi (umjetnički performansi, različite tematske edukativne radionice, izložbe…), naravno sve tematski povezano u duhu manifestacije, što daje jednu dodatnu vrijednost i uvezuje festival sa drugim organizacijama koje se bave produkcijom i menadžmentom u kulturi“, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da su u susret Petrovac Jazz Fest- u održana dva veoma uspješna promo koncerta: Ari Erev trio iz Izraela nastupio je 27. avgusta na terasi hotela “Mogren” a Miodrag Maljoković i Jazz kvartet 3. septembra na terasi „Palace Lux hotela u Petrovcu.

„Pored pratećih programa ove godine će festival obuhvatiti i follow up aktivnosti u vidu after fest koncerata i tematskih kulturnih događaja koji će nakon održavanja zvaničnog festivalskog programa biti formulisani kao “Eho” program festivala, sa jednako kvalitetnim line up- om. Međunarodna saradnja i uključenost u sve aktuelne trendove i tokove kada je u pitanju produkcija kulturnih događaja jedan je od prioritetnih pravaca djelovanja NVO “Urbani kult” koja organizuje festival, čemu se posvećuje izuzetna pažnja, kao i vidljivosti i promociji. Ove godine izvođači dolaze iz 8 zemalja“, zaključuju u saopštenju.

U nastavku pročitajte koji će izvođači nastupiti na 17. “Petrovac Jazz Fest”-u:

29.9.2023
Sara Jovovic Trio (Montenegro) SD Crvena Komuna 18 h
Sonas Duo (Srbija) Hotel Palas Lux 21 h
AJS Trio (Albanija) Hotel Palas Lux 22 h

30.9.2023
SD Crvena komuna propratni program
16 h izlozba Milos Albijanić (prateći program)
16.15 Solo mini koncert Black Peca (Srbija) (prateći program)
17h Dusan Atonic Promocija knjige ,,, Kako nije propao RNR u Srbiji” (prateći program)
18h Natasha Treya Duo (Bjelorusija)
Hotel Palas Lux
21h Gladys B and Band (Francuska, Rusia, Ukraina)
22h Tihomir Pop Asanovic and Band (Hrvatska)

Foto: Petrovac Jazz Fest

NIKŠIĆ PROGNOZA